online: 4; azi: 575; total: 33017 Webdesign - Html

Introducere

HTML (HyperText Markup Language) este un limbaj utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afisate intr-un browser (sau navigator).

HTML este folosit pentru prezentarea unui continut (text, imagine) intr-o pagina web, furnizeaza mijloacele prin care continutul unui document poate fi structurat si adnotat cu diverse tipuri de metadate si indicatii de redare si afisare. Aceste indicatiile pot varia de la decoratiuni minore ale textului, cum ar fi culoarea sau sublinierea unui cuvant ori introducerea unei imagini, pana la adaugarea de elemente sofisticate, tabele, harti de imagini, formulare si cod CSS sau scripturi JavaScript.

Metadatele pot include informatii despre titlul si autorul documentului, informatii structurale despre cum este impartit documentul in diferite segmente, paragrafe, liste, titluri etc. si informatii esentiale care permit ca documentul sa poata fi legat de alte documente pentru a forma astfel hiperlink-uri.

HTML este un format text proiectat pentru a putea fi citit si editat utilizand un editor de text simplu, editarea si intelegerea paginilor in acest fel necesita cunostinte de HTML, pe care le puteti obtine studiind lectiile din acest curs.

Exista si editoare grafice, de tip WYSIWYG (What You See Is What You Get - "ceea ce vezi este ceea ce obtii"), cum ar fi Macromedia Dreamweaver, Adobe GoLive sau Microsoft FrontPage, care permit ca paginile web sa fie tratate asemanator cu documetele Word si genereaza ele cod HTML pentru continutul paginii, dar aceste programe genereaza un cod HTML care este de multe ori prea incarcat si de proasta calitate.

HTML este de asemenea utilizat in e-mail. Majoritatea aplicatiilor de e-mail folosesc un editor HTML incorporat pentru compunerea e-mail-urilor si un motor de prezentare a e-mail-urilor de acest tip.

Acest curs prezinta elementele de baza ale limbajului HTML si modul de lucru cu acesta, va ajuta sa invatati cum sa creati pagini web folosind aceasta tehnologie.

Tot ce aveti nevoie este un editor de texte simplu, cum ar fi Notepad, si un navigator, de exemplu Mozilla Firefox, care este .

Pentru a invata cat mai bine elementele prezentate in aceste lectii, exersati personal fiecare exemplu prezentat si creati si altele pornind de la acestea.

Retineti ca acest curs reprezinta o baza si un punct de pornire pentru invatarea HTML, ne fiind prezentate aici toate proprietatile si elementele HTML.